
"Godt design gjør at du blir engasjert.”
For noen måneder siden kom Hege til Elise (legendarisk grafisk designer i CompEdge) og meg og sa at Communicate, en av våre elskede teknologikunder i snart tre år, ønsket å arrangere to livestreamer: En for detaljhandelen og en for byggenæringen.


Vi visste at det kom til å bli en utfordring. Nå er de fleste allerede godt lei av digitale konferanser, så nå måtte vi skape et konsept som virkelig skilte seg ut! Dessuten så vi dette som en gyllen mulighet for å skalere opp Communicate sitt brand, og virkelig få dem til å se hvor mye rått innhold man kan skape når man får leke seg med flere elementer av brandet: Flere farger, mer grafikk, mer design og mer frihet!
Det store målet var å skape noe som virkelig fanget oppmerksomheten til folk, og som var så skalerbart at det kunne vokse med Communicate i årene fremover. Da det ble bestemt at temaet for livestreamen skulle være “Rask Digital Utvikling”, ble dette en av grunnpilarene for selve Communicate-brandet, og skal brukes for ulike temaer i fremtidige livestreamer.
Det var avgjørende at designet hadde sin egen identitet, samtidig som det holdt en rød tråd tilbake til Communicate-brandet. Vi ønsket at designet skulle ha liv, og være en nøkkel til livestreamens suksess; altså være del av grunnen til at folk ønsket å engasjere seg. Derfor leverte vi alt fra logo og fargepalett til selve typografien, designelementer og animasjoner til bruk i sosiale medier og på den nye landingssiden.


Vi startet med å gjøre research på andre konferansekonsepter som fikk oss til å si; “faen, this is cool”; vi laget moodboards og samlet visuelle elementer som fanget oppmerksomheten vår og inspirerte oss. Vi så også på hva vi hadde laget for Communicate tidligere, og spurte oss selv: Hva vil bidra til at Communicate blir husket etter dette?
Med dette inspirasjonsgrunnlaget i lomma, krummet vi nakken og eksperimentere: Vi tok Communicate sine røde og grønne farger og ekspanderte fargepaletten; vi introduserte en lyseblå, en gul og en rosa - farger som gjorde at Livestream-konseptet føltes nytt og fresht.

“Vi fant en måte å flette inn nye freshe farger i den allerede eksisterende fargepaletten” - Elise Ness
Elise løp med inspirasjonen fra moodboardet, og da fargepaletten var klar videreutviklet hun den til et stylescape. Et stylescape er en samling av bilder, design, farger, typografi og mønstre som skal forhåndsvise prosjektets visuelle retning. For å få feedback på arbeidet vi hadde gjort, og få bekreftelse på at var på riktig vei, var tiden nå inne for å vise stylescapen til kunden.
Denne gangen hadde ikke kunden noe annen tilbakemelding enn: “Fyyyyyy faen, this is so coool!”. Og sånn går Ranja i Communicate sin reaksjon på Stylescapen ned i historiebøkene som tidenes reaksjon!
Med andre ord: vi fikk grønt lys til å fortsette å produsere innhold. Elise gikk i gang med å lage grafikk til bruk på sosiale medier og landingssiden: paneldeltakerne fikk designet sine egne, personlige “russekort”, vi produserte en teaser-video med animasjoner, og andre Livestream-elementer som for eksempel Elises favoritt: “404 teknisk feil”-grafikk som lignet den gode gamle vi alle kjenner fra NRK.


Elises RDU-design begynte først med en grid for å etablere en komposisjon, før hun deretter eksperimenterte i Illustrator og la til elementer for å bryte med forventningene og gi designet sin egen personlighet. For den store utfordringen var at hvert element i designet måtte ha en kobling til Communicate og samtidig til målgruppen for livestreamen, for slik å skape identifikasjon og engasjement for arrangementet.
Vår nære kjennskap til Communicate-brandet, og den grunnleggende forståelsen for hva som var målet med livestreamen, var det som gjorde dette til en suksess. Communicate stolte på oss, og ga oss den kreative friheten vi trengte for virkelig å ekspandere brandet; både på vegne av dem selv, men også for livestreamens spesifikke målgruppe.
Det er som Elise sier: “Godt design gjør at du blir engasjert” og Communicate var positivt overrasket over hva CompEdge-crewet leverte for deres første, men garantert ikke siste, livestream.