Er du en meetnapper? Møtebooking på sitt verste

Adrian Søbyskogen
28.02.17 11:36

Har du lyst til å være et skikkelig r@ss#øl? Kjør på med litt god gammaldags meetnapping, da vel. Inviter til et stort allmøte, ja gjerne ta med en fem, seks, syv stykker – og sett av 60 minutter. Og hvis du skulle være så forbanna ”uheldig” at du blir ferdig på 25 raske, så må du for guds skyld ikke avslutte – du må fortsette møte. Gjerne så lenge at du går over tida. Gjør dette ofte.

Hva er meetnapping, spør du? Meetnapping er møtebooking på sitt verste. Det er i sin fine definisjon: (n.) Tendensen til å kidnappe en person for å delta på meningsløse møter.

Og neida, dette skjer ikke bare internt. No, no, no, dette skjer også med våre stakkars kunder. Når du driver med møtebooking og blodringer på lista di og du spør om et møte, og kunden sier høflig ”nei, dette er ikke interessant”, men du fortsetter å presse på det jævla møtet? Når kunden sier ”dette kan jeg ikke bruke tid på” og du likevel ikke klarer å svelge et tap,  fordi du ikke har klart å  demonstrere at du er verdt å bruke tid på eller er relevant, så skal du fortsatt meetnappe den stakkars kunden?

MEETNAPPING.pngSkjerp deg. Noen av de du ringer har vanskeligheter med å si nei, på samme nivå som at noen har vanskeligheter med å ta til seg noen sosiale signaler. Ikke kast bort tiden din på dårlige møter, og hvertfall ikke vær respektløs og kast bort tiden til den du presset deg på et møte hos.

Noen er så glad i å meetnappe at jeg nesten skulle tro at det er en form for avhengighet. Og hvis det er tilfelle, vel her har du mine 10 trinn, med inspirasjon fra AA sine ”De Tolv Trinn”.

10 trinn mot meetnapping: 

  1. Jeg innrømmet at jeg var maktesløs overfor meetnapping, og at jeg ikke lenger kunne mestre å gjennomføre effektive møter
  2. Jeg kom til å tro at jeg måtte skjerpe meg
  3. Jeg foretok en fryktløs og grundig moralsk selvransakelse
  4. Jeg innrømmet, ærlig og utilslørt, hvor bortkasta tid mine møter har vært ovenfor meg selv, mine kunder og kolleger
  5. Jeg var helt innstilt på å fjerne alle fremtidige planer om meetnapping
  6. Jeg ba ydmykt om å fjerne disse møtene fra kalenderen i Outlook og Gmail
  7. Jeg satte opp en liste over alle de som jeg hadde kastet bort tiden til og ble villig til å gjøre det godt igjen
  8. Jeg gjorde opp med disse menneskene da det var mulig å gjøre det uten å kaste bort tiden deres
  9. Jeg fortsatte med selvransakelsen, og da jeg feilet, innrømmet jeg det uten å nøle
  10. Da jeg forstod hvor viktig tid er for mennesker, så delte jeg dette budskapet videre til andre meetnappere for å praktisere disse prinsippene med all min energi.

Be Relevant. Now.

Kanskje du også liker

disse historiene om Møtebooking