Hva svarer du William Shakespeare når han spør: Hva jobber du med?

< Tilbake til aktuelt

De aller fleste av oss opplever det som vanskelig å skulle forklare jobben sin slik at den andre personen forstår, på bare en setning eller to. Enda rarere er det at du og dine kollegaer vil alle ha ulike svar på hva dere jobber med - selv om dere har like stillinger og arbeidsoppgaver. Dette er et tegn på at du trenger trening, og det er det ikke noe galt med. For å forstå hvordan du kan fortelle hva du gjør for andre, må du ikke trene på salg. Du må trene på storytelling.

Veldig mange som jobber med salg forteller meg at det er vanskelig å forklare virksomheten når de booket møter. De ringer ofte kaldt, og må få ut budskapet, å vekke interesse på kortest mulig tid. Du skal prøve å si så mye som mulig helt frem til du blir blå i trynet og trekker pusten igjen – for å fortsette.

Derfor er det å kunne svare hva du selger eller jobber med i løpet av 3-7 sekunder er kritisk. Fordi, som nevnt over, det er kun så lang tid du naturlig klarer å holde pusten mens du prater - i tillegg - så er det så lang/kort tid det tar før du har gjort et førsteinntrykk.   

Vet du hvordan du svarer på spørsmålet, når du driver med møtebooking eller hvilken som helst annen salgs aktivitet; ”Hva er det du jobber med?”. Til alle selgere og salgsledere – jeg vil dele en morsom øvelse du kan bruke i et morgenmøte, eller i 1:1 coaching. 

sheak2

Øvelse: Du møter William Shakespeare på toget

Han har reist fra 1598 til 2017 (Legg da for faen god-vilja til) og setter seg på toget i setet foran deg. Shakespeare kommer fra en helt annen verden – en helt annen tid. Internett fantes ikke, telefonen var ikke oppfunnet enda (Graham Bell var ikke født engang) og måten vi handlet på var gjennom marked og byttehandler. Han har definitivt helt andre referanser til hvordan vi lever i 2017.
 
Så, videre, togturen fortsetter og det føles naturlig å ”small-talke” litt. Plutselig kommer det fantastiske spørsmålet: ”Hva jobber du med?”. Hvordan svarer du selveste William Shakespeare, slik at han forstår?
 
Tenk litt, prøv selv og test kollegaene dine – samtidig hadde det vært veldig interessant og gøy hvis du hadde skrevet det i kommentarfeltet under.

Lyst til å finne ditt konkurransefortrinn?

Adrian Søbyskogen
99 10 84 88
Oops! Something went wrong while submitting the form.