Hvorfor heter vi CompEdge?

< Tilbake til aktuelt

Siden dag én har CompEdge slått et slag for det å skille seg ut. For å være annerledes, og bli husket. Vi har vært villig til å prøve og feile, for å finne ut hva som faktisk funker. Når man er villig til å eksperimentere, så skjer det mye bra. Det er nettopp dette som har gjort at vi har klart å lede vei, og utfordret folk til å tenke litt annerledes. Så, hva er det som skiller oss fra de 10.000 andre byråene i Norge? Og hvorfor heter vi egentlig CompEdge?

Hva betyr CompEdge?

Da Adrian jobba for Gartner i London, back in the day, spurte han den globale toppselgeren: “hva er det som gjør deg til den beste?”. Svaret han fikk, var “I don’t sell products or services, I offer my clients a competitive edge”. Spol et par år fremover i tid, så har denne idéen spiret og grodd til selve fundamentet for CompEdge, kort for Competitive Edge.

Et konkurransefortrinn, på godt norsk, betyr for oss å skape merkevarer folk har lyst til å assosieres med, snakke om og handle av. Vi ønsker ikke at kundene våre bare skal kjøpe prosjekt og tjenester av oss. Vi vil at når de kommer til oss skal de få en competitive edge, derfor jobber de med CompEdge. Men så er Competitive Edge fryktelig tungt å både si og skrive da, så det ble CompEdge. 


Det har vært selve grunnideen når vi har tatt B2B-markedet på LinkedIn med storm, lært salgsavdelinger å booke møter via podcast, forandret innholdsmarkedsføring med ukentlig videoserie - og alt det andre vi har mestret og feilet på.

Folk som inspirerer oss

For å gjøre det krystallklart for oss hvem vi er, og hva vi skal bli, har vi gått helt tilbake til røttene. Vi har gjort research. Prøvd å finne profiler som har fått til fantastiske ting, eller som virkelig har endret sitt fagdomene for alltid gjennom å få et konkurransefortrinn.

Fremover kommer vi derfor til å snakke mye om Jan Boklöv, Parry O’Brien, Dick Fosbury, Boone lennon og William Arthur Cummings. Førstnevte, Boklöv, greide ikke å holde skiene samlet under et treningshopp - men hoppet brått langt, og endte opp med å oppfinne det vi kjenner som V-stil i dag. Kulestøteren O’Brien eksperimenterte mye med teknikk, før han fikk en ide om at ved å snu seg 180 grader rundt, ville kula få enda høyere fart. Fosbury brukte fysikk for å hoppe seg inn til OL-gull, og satte en ny standard for høydehopp. Alpintreneren Lennon tok med seg aerodynamikk inn til sykkelsporten, og oppfant et sykkelstyre som lot utøverne suse bortover veien i nye hastigheter. Og til slutt, Cummings som endret baseball for alltid etter å ha kastet “fiskesprett” med skjell ved vannkanten i 1867.


De er fra forskjellige tidsepoker, har ulike bakgrunner og kommer fra ulike steder i verden. Felles for alle er at de endret en sport for alltid, med ett enkelt konkurransefortrinn. Eller en competitive edge, om du vil. Noe skjedde med hardt arbeid, noe tilfeldig, og noen fikk hjelp fra utsiden.

Vi har jo følt i fire år nå at vi har vært inne på noe når det kommer til å vinne med et konkurransefortrinn, men det har vært vanskelig å sette ord på det. Så med all ydmykhet: vi kjenner oss veldig igjen i disse profilene.

Veien videre

Fremover skal vi fortsette å eksperimentere, prøve nye ting og pushe grensene for hva B2B-markedsføring skal være. Vi kommer til å fortsette å utfordre kundene våre, og ikke minst, oss selv. 


Vi vet at om du ikke driver med kreative tjenester, er det vanskelig å kjøpe kreative tjenester. Vårt løfte til alle våre kunder er at vi hele tiden skal sørge for at du har et konkurransefortrinn. Vi vil inspirere deg til å ikke bare handle det du har sett tidligere, men å benytte oss som en sparringspartner til å finne dette nye, og gjøre noe du ikke har gjort før. Det er det vi er her for, og derfor heter vi CompEdge.

What’s your Competitive Edge?

Lyst til å finne ditt konkurransefortrinn?

Adrian Søbyskogen
99 10 84 88
Oops! Something went wrong while submitting the form.