Kjære Salgsleder; Faen Ta Deg

< Tilbake til aktuelt

Hæ? Ja, du leste riktig. Faen ta deg.

Må du ha en mastergrad for å kunne bli en leder? Eh, nei. Derimot, kan du være en shitty leder MED en mastergrad?  Ironisk nok ja.

Kultur blir formet av ledere og det å være en leder betyr ikke utdannelse. Tittelen er heller ikke på noen som helst måte beskyttet. Du kan si at en lege er en lege, men du kan ikke nødvendigvis si at en leder er en leder.

Det å være en leder betyr at du har følgere, noen som tror på deg, noen som liker deg, noen som vil bli beskyttet av deg. Simon Sinek sin «Start With Why» har på mange måter gjort deg til en «talker». Fordi når du i utgangspunktet ikke bryr deg om folka dine, så har du nå hvertfall en metode å prate på som resonerer, slik at vi skal tro at du bryr deg. 


Kjære Salgsleder; Faen ta deg altså

Når er det du noen gang skal komme med noe konkret som bidrar til forbedring? Når skal du kutte ut helt forferdelige dårlige analogier fra idrettsverden, som ikke henger på greip på hva selgern din faktisk skal utføre. Det å spille fotball eller løpe hundremeter’n er ikke det samme som å drive med salg. Det føles det hvertfall ikke for en som ikke leverer budsjettet sitt og ikke forstår hvorfor.

Faen ta deg for at du siterer Glengarry Glen Ross med Alec Baldwin’s ABC Always Be Closing. Til helvete med det. Hva med Always Be Caring istedenfor? Og nei, du må da vel for faen ikke se Boiler Room én gang til, må du vel? 

«They say money can’t buy happiness? Look at the fucking smile on my face. Ear to ear, baby.” Pfff.

Hvorfor skyter du alltid på resultater og ikke coacher på innsats og aktivitet? Selgern din ønsker en 1:1 samtale jevnlig, ikke bare den årlige «medarbeidersamtalen» som ikke gir verdi i det hele tatt. Nei, den gjør ikke det.

Ledelse kommer med et enormt ansvar, fordi dine følgere, menneskene som skal se opp til deg, stiller høye krav og forventninger. Ålræit, én gang til; ledelse kommer med et enormt ansvar. 

Kjære Salgsleder; beklager. Bittelitt. 

Det er kanskje ikke din feil da. Du var jo tross alt «bare» en selger før du fikk denne jobben, eller trumfet deg gjennom med noen titler som banet vei for en karriere innenfor ledelse. 

En gang i tiden, var jo du den beste på teamet – helt suveren på salg. Det er kanskje ikke din feil, kjære salgsleder. Det er sjefen din sin feil. Han eller henne som utnevnte deg som leder fordi du hadde gode resultater. Fordi du fikk inn business til sjappa og du fikk ringe i bjella titt og ofte. Det er kanskje sjefen din sin skyld, fordi du aldri ble forberedt på være leder. Du fikk en tittel, men ikke følgere. Dessverre. 

Heldigvis kan du gjøre noe med det. Du kan velge å bry deg. Du kan velge å utdanne deg selv. Du kan velge å gi ett kompliment når det sitter langt inne. Du kan velge å gi selgern din en klapp på skulderen. Du kan velge å dele tiden din. 
Du kan velge å fokusere på det som du innerst inne vet er riktig; innsats og aktivitet hver eneste dag, ikke sluttresultat siste dagen hvert kvartal.

Be Relevant. Now.

Lyst til å finne ditt konkurransefortrinn?

Adrian Søbyskogen
99 10 84 88
Oops! Something went wrong while submitting the form.