Tips til å komme i gang med video

Jimmy Moen
12.01.18 16:15

Ingenting er mer irriterende enn dårlig lyd og bilde i en video. Hvis man skal fremme budskapet  på en best mulig måte, så burde ikke mottakerne bli distrahert av dårlig kvalitet. Det er så lite som skal til for å løfte en video til et godt produksjonsnivå som skaper en behagelig opplevelse av innholdet. I denne artikkelen har jeg satt sammen noen gode startup pakker som kan guide deg som nybegynner i videoproduksjon. 

Mitt navn er Jimmy, jeg jobber som filmfotograf og klipper hos CompEdge og har drevet med video helt siden tidenes morgen. Jeg har legger mye tid inn i det tekniske rundt en film, og ønsker å formidle gode kamerapakker til folk som vil starte med videoinnhold.

LES OGSÅ: 5 Grunner til at din bedrift bør bruke video

Hver enkelt business kommer til å ha forskjellige budsjetter når det kommer til innkjøp av utstyr. En tommelfinger regel bør være at det skal svi litt i lommeboka, godt kamerautstyr er dyrt, men til gjengeld vil jeg påstå at verdien du får tilbake er vél verdt prisen. Jeg har basert pakkene på speilløse Sony kameraer. Disse kameraene gjør en utrolig god jobb, og Sony er nå en av de ledende da det kommer til systemkameraer.

OBJEKTIVER
Objektivene (også kalt linser) gjør en stor del av jobben, og objektiver koster. Jeg har inkludert et “all-around” objektiv i alle tre pakkene som dekker det meste av grunnleggende behov. Disse objektivene lar deg zoome ut og inn for å oppnå ønsket brennvidde. (Brennvidde er millimetern linsen tillater, under her finner du en visualisering som gjør det lettere å forstå)

Alle bildene er tatt fra nøyaktig samme sted, det er kun brennvidden som forandrer hvor “zoomet” det er.

 

 

KAMERA
Størrelsen på kameraene er noe folk ofte kommenterer, men ikke la deg lure av det. De små kameraene knuser mange av de større videokameraene på ren bildekvalitet, og tillater riggen å bli mer portabel. Grunnen til at disse kameraene har liten størrelse, er at nyere kameraer kommer uten speil inni. Du har garantert hørt ordet “speilrefleks”, dette ordet kommer av at det faktisk er et speil inne i kamerahuset. Nyere kameraer har ikke dette speilet, og da blir størrelsen betydelig mindre.

Her er 3 video utstyrspakker i forskjellige priskategorier

UTSTYRSPAKKE #1:

pakke1.jpg

Kamera + Objektiv: Sony A6000 m/16-50mm objektiv - 5.990,-
Mikrofon: RØDE VideoMic GO - 590,-
Lagring: Sandisk Secure Digital 16GB 90MB/s - 189,-
Totalpris: 6.769,-

Dette er en pakke for deg som ønsker en lett og god introduksjon til video, samtidig som du får muligheten til å vokse litt før du trenger å oppgradere til mer avansert utstyr. Dette er et meget godt og kompakt kamera fra Sony med en rask autofokus og som skyter i Full-HD. Her er det også muligheter for lett slow motion med 60 bilder i sekundet for kule innklippsbilder i filmene.


UTSTYRSPAKKE #2:

pakke2.jpg

Kamera + Objektiv: Sony A6300 m/ 16-50mm objektiv - 11.973,-
Mikrofon: RØDE VideoMic Pro R Rycote Lyre - 2.195,-
Lagring: Sandisk Secure Digital Extreme Pro 64GB 95MB/s - 649,-
Totalpris: 14.817,-

Dette er en pakke for deg som ønsker å ta det neste steget, denne pakken vil gi deg god og krisp videokvalitet i 4K. Den største differansen mellom dette kameraet og den fra utstyrspakke #1 er at denne skyter i 4K, og har dobbelt slow motion muligheter. En verdig oppgradering hvis budsjettet strekker til.

UTSTYRSPAKKE #3:

pakke3.jpg

Kamera: Sony A7S II - 27.986,-
Objektiv: Sony Vario-Tessar 24-70mm FE - 11.594,-
Mikrofon: RØDE VideoMic Pro+ Rycote Lyre - 2.995,-
Lagring: Sandisk Secure Digital Extreme Pro 128GB 95MB/s - 1.179,-
Totalpris: 43.754,-

A7S II er et videokamera som oppleves fullt ut som et profesjonelt videokamera. A7S II revolusjonerte kameramarkedet på mange måter, men spesielt på lyssensitivitet. Dette kameraet lar deg skru ISO opp til himmels, og da er man er mindre avhengig av eksterne lyskilder i mørke omgivelser. Dette kameraet gjør 4K, slowmotion og har bildestabilisator innebygd.

Når du har samlet alle delene for å lage en velfungerende video-rig, så er det bare bare "lyd, kamera og action!"

(Alle priser er hentet fra Scandinavian Photo.) 

Hvordan booke et møte ved hjelp av podcast?
Klikk på bilde nedenfor og finn svaret.

Book en gratis workshop!

Så drodler vi litt nye salgsaktiviteter for bedriften deres : )

Gratis Workshop.png

Kanskje du også liker

disse historiene om Videomarkedsføring