MentorAdrian på Twitch.tv: Dette er Livestreamingens Mekka

Adrian Søbyskogen
26.04.19 15:42

Allright, nå har jeg vært låst inne på promperommet mitt i snart 72 timer. Det er langfredag - natt til påskeaften og jeg har nettopp fullført min siste runde i PUBG (et populært spill). Det er to store 27” skjermer ved siden av meg, en jævla bærbar greenscreen bak meg og to sterke lyskastere som gir meg en naturlig glød i kinna. Dette promperommet har ikke gardiner eller persienner, så jeg har hengt opp et svart teppe foran vinduet - altså sånn at ikke naboene skal se hva faen jeg holder på med, og nå svetter jeg. Det er så trang luft her inne atte hjelp! Før jeg sa god natt til seerne så var det hele 6 stykker som fulgte med på “MentorAdrian”. 

 

 

Hva er Twitch.tv?

Twitch.tv er en online streaming plattform hvor hovedsakelig gaming og eSports-interesserte logger seg inn både for å se på matcher og andre spille, såvel å streame selv og la andre være publikum. Twitch er så stort at det er den 4. største kilden til internett-trafikk (rett bak YouTube og Netflix).  Spoler vi tilbake 5 år, så ble Twitch kjøpt av Amazon for nesten 1 milliard dollar. 

eSport og gaming er ikke lenger bare en "promperom-greie"; ti-talls millioner av mennesker i alle aldere, begge kjønn og fra alle kontinenter følger med og nyter det her som hvilken som helst annen underholdning. Og nettopp derfor må Norges Råeste Markedsbyrå ikke bare teste plattformen, men faktisk etablere en tilstedeværelse der; på samme måte som vi har gjort på LinkedIn, Facebook, Instagram, Snapchat og YouTube. 

Historien gjentar seg

Da jeg gikk all in på LinkedIn så var det fordi det var en "no-brainer", hvertfall for oss som har is nok i magan til å tenke langsiktig. LinkedIn var et sted hvor ekstremt mange var innom, men det var fryktelig dårlig innhold - spesielt i Norge, så her var det en plass å ta. 

Samme følelse har jeg på Twitch; Det er utrolig mange konsumenter av diverse gaming-innhold, men ikke så mange som faktisk produserer. Samtidig, de som faktisk har valgt å vise ansiktet sitt mens de sitter og spiller har ikke (subjektivt sett) den største underholdningskvaliteten jeg gjerne skulle sett. Det betyr ikke at verken CompEdge eller Adrian Søbyskogen er mer underholdende, men det er hvertfall en mulighet for å eksperimentere med nye formater. 

MentorAdrian: En Ny Streamer er Født

I påsken så fikk jeg gjennomslag på hjemmebane at jeg kunne byIMG_2126gge et streaming-rom for å være live på Twitch om kvelda de neste 100 dagene hvertfall - kan ikke gjøre dette halveis. Jeg må vel ha brukt hvertfall 50 timer for å sette opp utstyret ordentlig med lys, kamera, green screen, alle duppedingser som du trenger, to PC-skjermer og ikke minst forstå softwaren du bruker når du sender signalet til Twitch (Streamlabs). 

Det står stor respekt til streamerne som gjør dette på fulltid - ikke bare krever det en relativt høy investering utstyrsmessig, men du skal faktisk klare å underholde folk i sanntid mange timer i strekk hver eneste dag. 

Så hvorfor skal Adrian og CompEdge på Twitch, egentlig?

Denne reisen er todelt, hvor jeg personlig skal utfordre meg selv og forstå hva som skal til for å bli en streamer. Her må det bygges en karakter som foreløpig har navnet "MentorAdrian", og på den andre siden er hvordan CompEdge som selskap kan lage innhold. Her har vi mange ideer, så det blir oppdatering om det senere. 

Personlig så mener jeg det hadde vært utrolig morsomt fra spesielt et Employer Branding perspektiv å vise at vi er på Twitch for potensielle kandidater som skal i en rekrutteringsprosess hos oss. Mange av de som jobber her i dag er gamere og jeg ser bare positive ringeffekter ved at jeg personlig er tilstede der. 

Det neste er hvis "MentorAdrian"-karakteren får en fortjent plass med et lite community, så kan jeg faktisk svare på spørsmål om business, karriere, markedsføring, skole og alt annet mens jeg sitter og spiller. For noe av greia med Twitch er at seerne kan chatte med den som streamer. Mest sannsynlig treffer vi et helt annet publikum enn det vi har i dag på LinkedIn, men kanskje du også kommer på Twitch for å få tilgang til noe av den kompetansen vi besitter.

Vi får se, men gjerne logg deg inn på Twitch og følg MentorAdrian hvis du vil chatte litt, se på litt gaming og følge med på hvordan dette utfolder seg. Jeg kommer til å streame hver eneste kveld de neste 100 dagene.