Kontakt oss

Norges Råeste Praktikant - Jobben må gjøres

Sylvio Carvalho Jr.
01.02.19 16:21

Hele poenget med denne bloggserien er å gi litt innsikt i hvordan det er å være praktikant i Norges Råeste Markedsbyrå, så jeg skylder dere å være ærlig. Her kommer ærlighet.

Et av de største ansvarene jeg har fått er å tekste NRM-serien. Det vil si å høre gjennom hele episoden, skrive ned det som blir sagt og time det til talen i episoden. Det er moro fordi episodene er veldig gøy, men å sitte og skrive linje etter linje er ikke det mest varierende en kan gjøre. Særlig ikke grytidlig på en mandag. Du skjønner, her i Norges Råeste Markedsbyrå gjør vi ting rått og ekte, som vil si at ting dere får hver mandag blir tatt opp fortløpende, og fordi teksting er det siste som skjer, så ender jeg opp med å få fila noen timer før episoden skal ut. Altså er mandagene mine veldig preget av spaserturer på kontoret og store mengder kaffe. Heldigvis jobber jeg mye med lyd, så jeg kan jobbe mens jeg går.

 

Alle vet dette her, men sånt er utrolig deilig å få skrevet ned:  Å bare “gjøre jobben” er slitsomt til tider. Dere vet hva jeg snakker om: å rydde stua når du kommer hjem fra jobb, å få sendt de e-postene, å få sett på regnskapet. Ting som må bli gjort er ikke det gøyeste i hele verden, særlig når det er sykt mye annet gøy du heller har lyst til å bruke tida di på. Men sånn er livet, det finnes ting som må gjøres og da er det bare å brette opp ermene og kjøre på. Følg nøye med her nå, for dette lærer jeg fra første rad - å gjøre jobben payer off, det skal jeg love deg!

Tilbake til mandagene. Jeg kommer på jobb før soloppgangen og begynner å tekste, drikker kaffe og tar push-ups under pulten. Folka begynner å komme inn og ser en halv-trøtt brasilianer som akkurat har fått seg nok kaffe til å komme i flow. Klokka 10 er jeg i ferdig med teksting, og så ser jeg i min lille notatblokk. Der er det plutselig dukka opp en del nye oppgaver, og søren så spennende de er! I løpet av dagen på mandag, mens folk strømmer inn på kontoret og ser meg jobbe, ser de at jeg gjør jobben og får tilliten til å spørre om jeg kan hjelpe dem med varierende, gøyale oppgaver.

Dette er uke 3 i min praksisperiode, og allerede nå har jeg laget musikk, tatt bilder, redigert bilder, filma litt, kjørt lyd, det er ikke måte på hva jeg har fått gjort. Men det hele begynte med at jeg gjorde jobben. Det er lett å glorifisere og romantisere en arbeidshverdag i Norges Råeste Markedsbyrå, men sannheten er at det er jobber som må gjøres for at det skal være rom for all moroa. Husk at jeg også skriver en bacheloroppgave dette semester, og jeg skal love deg at forberedelser til en sånn oppgave ikke er det morsomste i verden, men fordi jeg gjør det som må gjøres, kan jeg kose meg med det jeg liker godt å gjøre.

Norges Råeste Praktikant gjør jobben som må gjøres, dukker opp tidlig på mandag og drikker altfor mye kaffe i løpet av en dag. Derfor kan Norges Råeste Praktikant ha det utrolig gøy på jobb og ha de mest varierende arbeidsoppgaver en praktikant kan ha. Herlighet, jeg koser meg på jobb!

Dette er artikkel 3 i en bloggserie

Klikk her for å se hvordan det hele starta!

1V8A7747

Kanskje du også liker

disse historiene om Praktikant