Kontakt oss

Norges Råeste Praktikant - MLK og om å ha et rått team

Sylvio Carvalho Jr.
25.01.19 14:01

Denne uken var det Martin Luther Kings dag og det er sykt kult at vi feirer ham! Han stod for utrolig mye av det vårt moderne samfunn har slåss for, for ikke å snakke om hvor utrolig god formidler han var.

Jeg har i en stund vært veldig interessert i ham som person og som formidler, og har som mange andre hatt mye glede av å høre gjentatte ganger på “I Have a Dream”-talen. Det er utrolig hvordan en person fra en minoritet klarer å samle så mange mennesker, ikke bare fysisk, men også i deres verdier. Enda kulere er det å se hvordan det han formidlet lever ennå den dag i dag og kommer til å leve evig; verdiene i kjernen på budskapet hans er sentrale i det å være menneske og leve i et samfunn. Men det som var ekstra spennende ved å minnes ham denne gangen var faktisk å legge merke til navnet hans.

Martin Luther King Jr. Ofte glemmer jeg at han faktisk het Junior. Det er egentlig rart, siden jeg heter Junior selv og synes det er veldig kult at det er noen “Juniors” som har fått det til her i verden. Johan Andresen heter også Junior, for deg som ikke visste det.

Men så var det det da, kombinasjonen mellom navnene “King” og “Junior”, to navn som betyr vidt forskjellige ting. Kanskje jeg er rar som bruker tid og tenker på dette her, men hvor viktig er ikke det med balansen mellom å vite at du kan være best i det du gjør og ydmykheten av å vite at det finnes flere som har kommet lengre enn deg?! Den innstillingen av å vite at det du gjør er drit bra, men å kunne holde tunga rett i munnen, det er ikke å ymse av. Men hva har det å si med praksistida mi da?

Jo, nå skal du høre. Noe av det kuleste med å jobbe i CompEdge er å kunne oppleve frihet under ansvar. Og ikke bare det, men å vite at jeg sitter her fordi jeg kan gjøre jobben min som ingen andre, men at alle de andre som sitter rundt meg er usaklig gode i det de gjør. Det er ikke tull en gang - jeg blir ofte hypnotisert av å se workflowen til kollegaene mine. Det er ydmykende! Men for noe verdifullt det er å oppleve at jeg blir heia på, at jeg blir satt pris på, samtidig som jeg vet at de rundt meg er egentlig så mye bedre enn meg på så mye. Teambuilding er nok nøkkelordet her, fordi det hele gjør at jeg ikke trenger å stresse fordi jeg ikke fargekorrigerer som en mester, for det kan Christer. Og jeg trenger ikke å kunne HubSpot inn og ut, for det kan Hege. Det gir meg overskudd til å virkelig kjøre på med det jeg kan. Så utrolig deilig det er!

Refleksjonen min for uka nå handler mindre om “I Have a Dream” og mer om at vi som mennesker er sterkere når vi kan spille på hverandres styrker. Og skal vi kunne gjøre det, så må vi både ha selvtilliten som trengs til å tørre og by på seg selv og være så ærlig at vi anerkjenner at vi ikke kan alt. Jeg lærer for hver dag som går at Norges Råeste Markedsbyrå er dét det er på grunn av folka som sitter her dag inn og dag ut og gjør det de kan bedre enn noen andre. 

Dette er innlegg 2 i min bloggserie

Klikk her for å lese første innlegget!

Jetpack_unge.jpg

Kanskje du også liker

disse historiene om Praktikant