Norges Råeste Praktikant: Ni uker er gått

Sylvio Carvalho Jr.
15.03.19 16:57

Å sitte her og skrive dette innlegget er veldig rart. Det føles som om det var i går at jeg kom inn på kontoret, kjempespent og egentlig nervøs, og starta den reisen som har nå vart i ni uker.

Det å jobbe i et selskap som tillater seg selv og oppmuntrer til å leve rått og ekte har gjort skikkelig inntrykk på meg. Som student er du jo nødt til hele tida å jobbe tall, undersøkelser og forskning, så en får en veldig akademisk innstilling til hele livet. En tenker at arbeidslivet handler om riktig metrics, om big data og analytics, og det er ikke rom for følelser, og utifra kontakter jeg har fått i den lille tida jeg har hatt i markedet hittil, så oppleves det som om det er folk som lever på den måten. Jeg synes det er merkelig at det er en forventning om å virkelig legge til siden følelser og instinkter i arbeidslivet. Jeg synes det er merkelig at vi skal ignorere det som har ført oss hit vi er. For det var ikke sånn at vi hadde terrabytes med data i skyen når Alexander Fleming stirra på noe mugg i en plate og plutselig kom på det som skulle bli dagens penicillin, han fikk bare en tanke, en idé, en eller annen magefølelse.

Nå er det også viktig å poengtere at Fleming var biolog og jobbet med bakterier, så han hadde kunnskap i feltet. Men kunnskapen hans hjalp ham bare å systematisere hans nye tanker og impulser. På samme måte har jeg opplevd at i løpet av ni uker har jeg fått lov til å kjenne på magefølelsen min, følelsene mine, det jeg synes er kult, og sette det sammen gjennom min fagkunnskap og veiledning av flinke folk jeg får lov til å jobbe med. Jeg har i et og samme prosjekt satt sammen film, illustrering, animering og musikk til et produkt jeg aldri ville trodd jeg fikk til å lage. Jeg har gitt innspill på tanker som ble videreutvikla til utrolig kule produkter. Jeg er blitt investert i, inspirert, utfordret, og alt det førte til at jeg har vokst noe sinnssykt.

Vel, nå er det på tide med å si ha det til hele det der. Ni uker er gått, jeg har ikke praksis lenger. Nå skal jeg tilbake til studentlivet, skrive oppgaver og drikke billig kaffe med gratis påfyll. Det er veldig mye jeg tar med meg videre fra denne reisen, mye kunnskap, mye erfaring og ikke minst en ny stilling her i selskapet! Dere trodde jeg var ferdig her i CompEdge? Jeg har gleden av å si at jeg fra og med neste uke, ikke lenger er praktikant, men ansatt her i selskapet. All arbeid jeg la ned, alle timene med skriving, redigering, produsering, you name it, satt inntrykk hos gjengen.

Før jeg begynte, var Adrian frimodig nok til å sende meg en melding på LinkedIn med tanker om fremtiden.

Screenshot 2019-03-15 at 13.29.01

Det han kanskje ikke visste da var at når jeg setter meg et mål så jobber jeg for å få det til, og når jeg får muligheten til å jobbe i Norges Råeste Markedsbyrå, da skal jeg søren meg gripe sjansen. Så ha det, tittel som Norges Råeste Praktikant, nå er jeg promotert til Norges Råeste Brasiliansk Potet, hva enn det skal bety.

DSC07779

Lurer på hvordan det er å jobbe her i CompEdge?

Sjekk ut karrieresiden vår!

Karriereportalen

Kanskje du også liker

disse historiene om Praktikant