Hvordan drive møtebooking med video?

< Tilbake til aktuelt

Leif Osvold skrev et leserinnlegg i Dagens Næringsliv med overskriften:

Internett er en flopp!

Jaggu meg tok han fryktelig feil. Er det noen likheter med bruk av video? Er det noen som tviler på at video ikke fungerer? Nei, selvfølgelig ikke.

Video k   onsumeres som om det skulle vært en 7-retters middag bestående av rykende varme Grændis og 6 halvlitere med (jeg er ikke sponset av Stabburet). Vi bare elsker video. Å se en video er som å kjøre tog; du blir ledet fra A til B og det er svært liten sjanse for avsporing. Vi har blitt late, vi orker ikke å lese mye tekst og har du noe å fortelle meg så ønsker jeg at du visualiserer det, gir meg et bilde på budskapet.

Det har vært svært lite innovasjon for B2B salgsorganisasjoner. Fortsatt sitter vi foran en pult med en laptop knyttet til en skjerm, vi har et CRM system hvor vi loggfører aktivitet på potensielle og eksisterende kunder, og ønsker vi å generere nysalgsaktivitet, så cold-caller vi eller sender ut en e-post. Kan vi bruke video istedenfor?

Edge Thinking - Hvordan bruke video til møtebooking from Competitive Edge Consulting on Vimeo.

Send-meg-noe-på-epost er egentlig en annen måte å si «fuck off» på

Epidemi, eller faktisk; jeg vil kalle det en Pandemi av «send-meg-noe-på-epost» responser fra kundene våre.

Dette er en sykdom. Prospektene våre bruker en velfortjent egenmelding. Send-meg-noe-på-epost er egentlig en annen måte å si «fuck off» på.

De gir oss en fuck-off fordi vi ikke demonstrerer at vi er verdt å bruk tid på. De gir oss en fuck-off fordi vi ikke er relevante. De gir oss en fuck-off fordi vi ikke skiller oss ut. Men, hva om du istedenfor kunne respondert: «Send meg noe på epost» med: «Kan jeg sende deg en video isteden?» Da får pipa en annen lyd. Det er noe nytt.

Møtebooking er noe jeg brenner for. Jeg synes psykologien er svært interessant fordi det eneste du skal gjøre er å demonstrere at du er verdt å bruke tid på. Ikke noe annet. Likevel er det vranglære fra salgstrenere som snakker om at du ikke skal være redd for et «nei» og ikke minst at du er nødt til å ringe hele tiden. «It’s a numbers game» ringer jula inn. Herregud. Jeg merker jeg blir svett i øra. 

Møtebooking i 2016 handler om å benytte alle kanaler og snakke om dem og ikke oss (les: deg). Telefon, e-post, LinkedIn, Twitter, Facebook, Instagram og gjennom video. 

Foreløpig har jeg ingen statistikker eller data som kan fortelle noe om hvor mye bedre det er å sende ut en video som beskriver hvem du er, hva du gjør og hvorfor noen skal bry seg – kontra sende ut en PowerPoint med 18 slider som sist var oppdatert påsken 2013. Men det sier seg sjøl at det er langt mer engasjerende. 


Følg med videre – så skal jeg oppdatere deg med statistikk.
Og ikke minst; hvis du har trua du også så connect med meg på LinkedIn, send meg en epost eller slå på tråden. Jeg har utstyr og studio og kan hjelpe deg med å lage video for selgerne dine.

Hvis du har lyst til å lære mer om InBound Marketing prosesser så kan du lese mer om det her: Inbound Marketing: En guide til Digital Markedsføring

Be Relevant. Now.

Lyst til å finne ditt konkurransefortrinn?

Adrian Søbyskogen
99 10 84 88
Oops! Something went wrong while submitting the form.