Uvanlig ansettelsesprosess - "Er det ikke på tide å finne på noe nytt?"

05.08.19 12:46

Alle elsker vel en solskinnshistorie. En historie som motbeviser det umulige. Her skal du få lese min. 

Du vet den følelsen når noe du har holdt på med i lang tid endelig går i boks? Den følelsen som om du har besteget et fjell.  Den fikk jeg endelig oppleve etter en lang jakt etter drømmejobben

Hvis jeg skrur tiden et år tilbake satt jeg i mitt første møte med det som skulle bli min nåværende daglige leder. Vi diskuterte markedsføring for bedriften jeg jobbet i den gang. Midt i smalltalken spør Adrian meg: “Er det ikke på tide med noe nytt?”  Jeg ble forbauset. Jeg hadde ikke tenkt noe særlig på et jobbskifte, og var på vei inn i mitt syvende år som ansatt i selskapet. Spørsmålet tente en gnist og satte i gang en tankeprosess som bare vokste og vokste etter møtet.

I tiden etter møtet tenkte jeg mye på hverdagen min, og innså at den var blitt preget av lite variasjon og repetitive arbeidsoppgaver. Den rutinepregede hverdagen hadde slukt meg og gjort meg komfortabel, men det hadde også ført til at hverdagen ikke var spennende lenger. Raskt innså jeg at tiden var inne for å skifte beite og jeg fant meg selv bane vei i et mylder av jobbannonser på finn.no. Det var faktisk en skikkelig god følelse å vite at jeg skulle skifte jobb - nå skulle det skje noe nytt!

Les også: Vi rekruterer ikke, men folk vil jobbe her

Arbeidsplassen jeg ønsket meg lå rett foran nesa mi

Jeg brenner for salg og markedsføring og følte at jeg ikke fikk utnyttet potensialet der jeg var. Jeg ville til et selskap som var nytenkende, hadde et ungt miljø og er var en tankeleder. Etter mye frem og tilbake bestemte jeg meg for å sende en sms til Adrian. Jeg spurte rett ut om jeg var en aktuell arbeidstaker i CompEdge. Jeg husker godt at jeg skalv av spenning når mobilen plinget til svar.

TextmessageDet var som å vinne i lotto når jeg leste meldingen. Han kunne ikke love noe, men jeg så på glasset som halvfullt. Plutselig ble det å gjøre noe nytt en realitet. Jeg var klar for å slutte. 

I møte ble vi enige om at muligheten var der, men alt handlet om  timing og han ønsket å utfordre meg med en case. På vei ut av kontoret var jeg i ekstase. Jeg hadde ikke fått jobben, men jeg fikk ikke et nei. Det var det viktigste for meg. Vi skulle holde kontakten. 

Verdens lengste ansettelsesprosess?

Det hadde gått 6 måneder siden første møtet og vi holdt sporadisk kontakt. Jeg sendte til og med en privat podcast hilsen til Adrian for å skille meg ut blant kandidatene.  CompEdge var ikke gamle selskapet enda. Jeg forsto at ting måtte struktureres før det ble plass til meg, men fortsatte å høre fra meg i ny og ned. Masete? Ja, kanskje. 

Etterhvert begynte jeg å miste håpet for min fremtid i CompEdge. Samtidig har jeg lært at hvis du har lyst på det, så må du kjempe for det. På dette tidspunktet tenkte jeg, om han blir dritt lei meg - ja, da husker han meg i hvert fall. 

Det skulle ta 12 måneder før jeg endelig fikk et annerledes svar på meldingene mine. 

Jeg skulle få et nytt møte, men denne gangen med Hege. Det føltes som å starte på nytt igjen, men det føltes bra! Jeg gledet meg.

Textmessage 2

 

Møtet med Hege gikk bra og jeg fikk endelig utlevert en caseoppgave som skulle løses. Reisen hit hadde herdet meg, og jeg gledet meg til presentasjonen min. Det fantes ingen negative tanker. Resten er historie, og i dag sitter jeg som ansatt i selskapet jeg kjempet så lenge for å bli en del av.

Les også: Dette er intervjuprosessen

Jeg hadde endelig besteget fjellet. Den følelsen som hadde bygget seg opp gjennom de siste månedene eksploderte i telefonsamtalen som bekreftet at jeg var gjennom nåløyet. 

Etter dette gikk resten av prosessen raskt, akkurat slik jeg ønsket det. Kontrakten ble signert og den 1 juni, en drøy måned etter startet jeg i ny stilling. 

Så kjære leser, sitter du litt for komfortabelt? Har du ikke en gnist i arbeidshverdagen lenger? Start søket etter arbeidsplassen som gir deg den ekstra lille følelsen av motivasjon og tilhørighet - for ærlig talt. Er det ikke på tide med noe nytt?

DSC07779

Bli kjent med gjengen vår. 

Se karriereportalen